clanak False

Obilazak gradilišta osnovnih i srednjih škola

19.08.2021.
Nakon obilaska Gornjogradske gimnazije, Gimnazije Tituša Brezovačkog, Prve ekonomske škole, ŠPUD-a, OŠ Ivana Merza i OŠ Miroslava Krleže, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u pratnji pročelnika GU za prostorno uređenje i graditeljstvo Dinka Bilića i voditelja Sektora za sanaciju Darija Krnjakovića te v. d. pročelnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Marijane Sironić obišao gradilišta OŠ Petara Zrinskog u Krajiškoj ulici te OŠ K.Š. Gjalskog u Mlinarskoj ulici

Uočena je potreba češće i intenzivnije komunikacije dionika u obnovi (projektant, izvođač, nadzor, konzervator) koju će se nastojati održati prisustvom na redovitim tjednim koordinacijama.

Početkom idućeg tjedna bit će završen projekt uklanjanja dvaju krila na OŠ Petra Zrinskog, gdje su započeti restauratorsko-konzervatorski radovi na plastici pročelja (vidi slike).

Rekonstrukcija i dogradnja (uz postpotresno ojačavanje) OŠ K.Š. Gjalskog jedan je od najzahtjevnijih zahvata na fondu školskih zgrada u Zagrebu. Radi se o prvonagrađenom natječajnom radu prema kojem će škola biti obogaćena za nove nastavne sadržaje i sportsku dvoranu. Posebno je bilo zahtjevno uskladiti inicijalni projekt s potrebama nastalim nakon razornog potresa, no radovi teku prema hodogramu.

 

Vijesti