clanak False

Volonterski Oskar - nagrada za zagrebačkog volontera/ku 2021. godine

15.11.2021.
Grad Zagreb nastoji promovirati te razvijati volonterstvo kontinuiranim podržavanjem niza akcija te podizanjem javne svijesti o važnosti volontiranja. S Volonterskim centrom Zagreb suradnja uspješno traje već dugi niz godina, tome pridonosi i sporazum koji je sklopljen kako bi se pojednostavilo organiziranje volontiranja kao i angažman volontera, te je učinjen značajan korak u promociji i razvoju volontiranja na način aktivnog uključivanja građana u rješavanje problema lokalne zajednice.
Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb dodjeljuje Volonterskog Oskara.
Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi.
Otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara 2021, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo troje kandidata koji su ušli u uži krug natječaja. Sada su građani na redu da odaberu kandidatkinju za koju smatraju da zaslužuje ovu nagradu.
Nominacije za Volonterskog Oskara 2021.:

Goranka Perc, volonterka Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same
Patrik Radotić, volonter Udruge Mali zmaj
David Lonjak, volonter Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina  

Glasovati se može putem stranice Volonterskog centra Zagreb do 01. prosinca 2021., a kandidatkinji/kandidatu koja/koji prikupi najveći broj glasova građana bit će dodijeljena nagrada Volonterski Oskar.
Na strancima Volonterskog centra Zagreb (https://www.oskar.vcz.hr/oskar/)  možete pogledati priče kandidatkinje/kandidata te glasovati za jednu/jednoga od njih.
Nagrada će dobitnici/dobitniku biti uručena na svečanom događanju „Dodjela Volonterskog Oskara 2021.”