clanak False

Više...

19.04.2017.

(Hina) - Doček Nove 2010. godine na otvorenom u Zagrebu je tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz glazbeni program i vatromet, unatoč kiši okupilo desetak tisuća Zagrepčana.

Program je na središnjem zagrebačkom trgu počeo u 21 sat, a nastupili su glazbeni sastavi Adastra, Flyer i Vatra te All Stars Band pjevajući stare rock and roll hitove. Staru su godinu na Jelačićevu trgu ispratili Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label bend.
Posljednje sekunde stare godine sa Zagrepčanima je na glavnom gradskom trgu tradicionalno odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u ponoć svojim sugrađanima zaželio svako dobro u 2010. godini. Zagrepčanima je nekoliko minuta iza ponoći, nakon velikog vatrometa zapjevao Boris Novković.

Nezavisni predsjednički kandidat Bandić nakon novogodišnje čestitke zaputio se u zagrebačku Opću bolnicu Sveti Duh, gdje se u prvim minutama iza ponoći rodilo dvoje djece.
Središnjim zagrebačkim Trgom bana Jelačića neposredno iza ponoći prošetao je i sugrađanima čestitao Novu 2010. godinu i predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović. Potom je zajedno sa suprugom navratio u zagrebački klub Gjuro 2.

Doček Nove godine u Zagreb je bio organiziran i u svim poznatijim gradskim klubovima hotelima kao i u brojnim zagrebačkim kafićima.

U zagrebačkoj policiji doznaje se kako tijekom novogodišnje noći i u prvom satu nove 2010. godine, prema prvim podatcima, nije bilo incidenata.