clanak False

Upisnik dobavljača božićnih drvaca

24.10.2023.
Proizvodnjom, stavljanjem na tržište, premještanjem, uvozom i izvozom božićnih drvaca mogu se baviti pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik dobavljača božićnih drvaca sukladno Zakonu o šumskom reprodukcijskom materijalu (Narodne novine br. 75/09, 61/11, 56/13, 14/14, 32/19, 98/19) i Pravilniku o Upisniku dobavljača božićnih drvaca (Narodne novine br. 17/20).
Božićnim drvcem smatra se stabalce četinjače, s korijenom ili bez korijena, koje nije za upotrebu u šumarstvu i stavlja se na tržište u vremenskom razdoblju od 1. studenoga do 7. siječnja.

Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje uspostavlja i vodi Upisnik dobavljača božićnih drvaca u koji upisuje:
- pravne ili fizičke osobe s prebivalištem/sjedištem na području Grada Zagreba neovisno o mjestu obavljanja proizvodnje, 
- pravne ili fizičke osobe s prebivalištem/sjedištem na teritoriju EU koje obavljaju proizvodnju na području Grada Zagreba.
 
UPIS U UPISNIK I PRIJAVA PROMJENA
O upisu dobavljača u Upisnik, promjeni upisnih podataka i brisanju dobavljača iz Upisnika nadležno tijelo donosi rješenje, osim za promjene katastarske općine, broja katastarske čestice, površine katastarske čestice, vrste božićnih drvaca i ugovora o zakupu/koncesiji gdje nadležno tijelo donosi obavijest o izvršenoj promjeni. Dobavljaču se pri upisu dodjeljuje upisni broj.
 
Upisani dobavljači su dužni, u roku od 60 dana od nastanka, prijaviti sljedeće promjene:
- naziva/imena i prezimena,
- organizacijskog oblika,
- sjedišta/prebivališta,
- katastarske općine, broja katastarske čestice, površine katastarske čestice, vrste božićnih drvaca,
- ugovora o zakupu/koncesiji,
- djelatnosti (prestanak).
 
Zahtjev za upis ili promjenu podnosi se na propisanom obrascu BD-1 (obrazac preuzmite OVDJE) s pripadajućim ispravama (PRILOG 7.)
 
BRISANJE DOBAVLJAČA IZ UPISNIKA
Nadležno tijelo će brisati dobavljača iz Upisnika:
- na zahtjev dobavljača,
- na prijedlog nadležne inspekcije, 
- ako je prestao obavljati djelatnost dobavljača, 
- ako ne dostavlja podatke o proizvodnji, prodaji, premještanju, uvozu i izvozu božićnih drvaca iz protekle godine.
 
EVIDENCIJA O STANJU BOŽIĆNIH DRVACA
Dobavljači su dužni podatke o proizvodnji, prodaji, premještanju, uvozu i izvozu božićnih drvaca iz protekle godine dostaviti nadležnom tijelu do 1. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu na propisanim obrascima BD-2/I (obrazac preuzmite OVDJE) i BD-2/II (obrazac preuzmite OVDJE).
 
Nadležno tijelo i adresa:
Zahtjevi za upis ili brisanje iz Upisnika, prijavu promjena te podaci za evidenciju o stanju božićnih drvaca podnose se: 
- Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Područni ured Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 4, soba 41, ili 
- Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Zagreb, Avenija Dubrovnik 12/IV, soba 311. 
Telefonski brojevi na kojima se mogu dobiti informacije o Upisniku dobavljača božićnih drvaca su: 
- 01/610-1674 (Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 4) i
- 01/658-5563 (Zagreb, Avenija Dubrovnik 12).