clanak False

Sustav katastra infrastrukture (SKI) pušten u produkcijski rad

17.01.2024.
Dana 15. siječnja 2024. Državna geodetska uprava pustila je u produkcijski rad Sustav katastra infrastrukture (SKI) za područje Grada Zagreba.
 
Puštanjem u rad  Sustav katastra infrastrukture (SKI) Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove omogućeno je vođenje i održavanje podataka katastra infrastrukture u jedinstvenom sustavu uspostavljenom za područje RH, dok je ovlaštenim geodetskim izvoditeljima omogućena izrada digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture (DGEI) u definiranom razmjenskom formatu i predaja na pregled i potvrđivanje u Gradski ured za katastar putem  Jedinstvene informacijske točke (JIT). 
 
Jedinstvena informacijska točka (JIT) je javni dio Sustava katastra infrastrukture koji omogućava vanjskim korisnicima:
 
  • atributno i prostorno pretraživanje podataka katastra infrastrukture,
  • distribuciju podataka web servisima,
  • predavanje i pretraživanje zapisa i prikaza obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima na infrastrukturi,
  • podnošenje zahtjeva za izdavanje podataka i javnih isprava te zaprimanje službenih dokumenata
  • predaju digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture u nadležni katastarski ured na pregled i potvrđivanje elektroničkim putem.
 
Mogućnost korištenja navedenih funkcionalnosti ovisi o registraciji i pravima koje imaju pojedine grupe korisnika.
 
Prijava u Jedinstvenu informacijsku točku - Sustav katastra infrastrukture (JIT-SKI) omogućena je na dva načina:
 
  • Putem sustava e-Građani (https://gov.hr/) - usluga se može pronaći pod imenom „Jedinstvena informacijska točka - Sustav katastra infrastrukture“. 
  • Putem linka same usluge https://ski.dgu.hr/
 
Podaci katastara infrastrukture dostupni su i na Oss-u Zajedničkog informacijskog sustava katastra i zemljišne knjige (https://oss.uredjenazemlja.hr/map pod Pregled katastarskog plana, slojevi Katastar infrastrukture).

Novosti