clanak False

Radovi na uređenju Gajeve ulice

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Gajevu ulicu gdje započinju radovi na uređenju ulice, na dionici od Mihanovićeve do Tesline.

16.09.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Gajevu ulicu gdje započinju radovi na uređenju ulice, na dionici od Mihanovićeve do Tesline.

Radovi će se izvoditi u etapama, a obuhvatit će rekonstrukciju dotrajalih instalacija – zamjenu plinovoda i rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda, te radove na nogostupima, parkirališnim mjestima i jednosmjernoj biciklističkoj stazi. Vrijednost radova čiji se završetak očekuje 16. studenoga iznosi oko 8 milijuna kuna.

Ispričavam se sugrađanima što Gajevu nismo napravili kada smo radili i druge ulice u gradu, u vrijeme godišnjih odmora, ali s obzirom na pravnu proceduru to nije bilo moguće, rekao je gradonačelnik Bandić.  Gajevu ćemo raditi u tri etape, prvu od  Mihanovićeve do Baruna Trenka, zatim od Baruna Trenka do Hebrangove i na kraju od Hebrangove do Tesline. Pokušat ćemo pobijediti zadani rok završetka radova, a sugrađane molim za strpljenje.

Zbog radova u Gajevoj danas zatvaramo prvi segment  od Mihanovićeve ulice do prvog zelenog vala, a nakon toga svaka tri dana ići ćemo  na drugi segment s time da zeleni valovi ostaju prohodni, istok -zapad i zapad – istok, rekao je pomoćnik pročelnika GU za prostorno uređenje Alan Ordulj. Svakodnevno ćemo pratiti prometnu situaciju i ukoliko dođe do velikih zastoja odnosno poremećaja na cesti izaći ćemo sa prometnom policijom na teren i naći novo, bolje rješenje. Molimo građane da se voze sa pojačanim oprezom i prilagode brzinu u ovim zonama gdje se izvode radovi.