clanak False

Projekt

14.05.2024.
GEAR UP! (Global citizenship Education Actions to stRenghten yoUth engagement through local support to LAs and CSOs, to accelerate Progress towards sustainable development)

Cilj projekta: pridonijeti jačanju vrijednosti i načela „Globalnog građanskog obrazovanja“, shvaćenog kao alata solidarnosti i promjene, doprinoseći na pragmatičan način individualnoj i kolektivnoj promjeni za stvaranje održivijeg i pravednijeg svijeta.

Ciljna skupina su jedinice lokalne (regionalne) samouprave (u daljnjem tekstu: JLRS) - koje su direktno pogođene globalnim izazovima manifestiranim na njihovim lokalnim (regionalnim) nivoima te se smatraju ključnim dionicima u praktičnoj primjeni Agende 2030, te male i srednje organizacije civilnog društva.

Specifični ciljevi projekta su:
  1. Potpora inicijativama JLRS i OCD-a u 8 EU i 5 IPA zemalja u nastojanjima  podizanja svijesti i kritičko razumijevanje globalne agende i globalno/lokalne su ovisnosti te aktivno uključivanje mladih u procese donošenja odluka.
  2. Jačanje vještina i kompetencija i promoviranje suradnje i partnerstva JLRS i OCD-a na temu globalno građanskog odgoja putem izgradnje kapaciteta te umrežavanje na lokalnom, regionalnom i europskom nivou.
  3. Poticanje osviještenosti i senzibilizacije građana, posebno mladih dobi 15-30, prema održivom razvoju i globalnim izazovima, na području 8 EU zemalja sudjelovanjem u aktivnostima u sklopu DEAR programa koji promoviraju lokalne vlasti i udruge.

Ukupan proračun projekta: 5.951.604,72 EUR (EU sufinanciranje: 5.356.444,25 EUR)
Razdoblje provedbe projekta: 1. siječnja 2024. do 30. lipnja 2027.