clanak False

Privremena regulacija prometa i izvanredna organizacija prijevoza putnika na zagrebačka groblja uoči i tijekom blagdana Svih svetih 2023.

25.10.2023.
Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se od četvrtka 26. listopada do četvrtka 2. studenog 2023.
Stroži režim ograničenja prometa provodit će se na blagdan Svih Svetih 1. studenog 2023. u zoni svih gradskih groblja.
Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da što je moguće više tijekom blagdanskih dana koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve.
 
ZONA MIROGOJ
 
Od četvrtka 26.10. do ponedjeljka 30. 10., te u četvrtak 2.11.2023., od 7:30 do 21:00 sat:
- zabrana prometa Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora na Mirogoju i Alejom Hermana Bollea (u cijeloj dužini), za sva motorna vozila osim redovnih autobusnih linija ZET–a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.
 
U utorak 31.10. od 7:30  do 21:00 sat:
- zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje H. Bollea za sva motorna vozila osim vozila ZET-a,
- prijevoz autobusima odvijati će se redovnom trasom uz pojačanje linije 106 prema potrebi,
- ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza, a uspostavlja se novo privremeno stajalište ispred mrtvačnice.
- taksi vozila prometovat će na način da s Remetske ceste ulaze na kolnom ulazu sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice, a ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom
- u odlasku s platoa taksi vozila koriste obavezan smjer desno Mirogojska i dalje Mirogojskom prema gradu ili Remetskom prema Krematoriju.
    
U srijedu 1. 11. 2023. godine od 7:30 do 20:00 sati:
- zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje H. Bollea za sva vozila osim vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom,
- prijevoz autobusima s Kaptola odvijati će se preko Ulice Kaptol, Degenovom, Grškovićevom, Bijeničkom cestom, Alejom H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku prema Kaptolu, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na izmještenom autobusnom stajalištu redovnih linija na Remetskoj cesti te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.
- ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza i uspostavlja se novo privremeno stajalište u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik kod Klesarskog puta, cca 150 metara od rotora.
- taksi vozilima je dozvoljeni smjer kretanja iz Mirogojske u smjeru Bijeničke, dok im je zabranjen ulazak na Bolleovu iz Bijeničke.
- kako bi se na raskrižju Mirogojske ceste s Alejom H. Bollea izbjegla kolizija taksi vozila s autobusima ZET-a,  taksi vozila kretat će se prema Mirogoju na slijedeći način - Mirogojskom cestom do rotora na kojem obavezno skreću desno u A.H.Bollea, gdje će iskrcavati putnike na autotaksi stajalištu kod Klesarskog puta.
- zabrana prometa Mirogojskom od Rockefellerove do Remetske, Remetskom cestom i Ulicom Kameniti stol, za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom. 
- taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom, od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moraju ući na sjeverni ulaz parkirališta i kroz parkiralište prema jugu.
 
Od četvrtka 26.10 do četvrtka 2.11.2023. godine:
- zabrana obostranog parkiranja u Ulici Kameniti stol, na dijelu od Remetske ceste do Ulice Remete za sva vozila
 
Od subote, 28.10. od 06:00  do srijede, 1.11.2023., do 20:00 sati:
- zabrana uzdužnog parkiranja na Remetskoj cesti, uz novoizgrađeni Kolumbarijski zid od ulaza na Krematorij prema jugu do južnog izlaza/ulaza na parkirališta, za sva vozila, osim za vozila ZET-a.
 
           
ZONA KAPTOL
           
Od četvrtka 26.10. do utorka 31.10. te u četvrtak 2.11.2023. od 7:30 do 20:00 sati:
- zabrana prometa u  Ulici Kaptol, osim za vozila ZET-a, taksi vozila i vozila dostave.
 
U srijedu  1.11.2023. od 7:30 do 20:00 sati:
- zabrana prometa u Ulici Kaptol svim vozilima osim za vozila ZET-a.
 
U srijedu  1.11.2023. od 7:30 do 20:00 sati:
- uvodi se jednosmjeran promet u Ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu.
- lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno,
- parkiranje i zaustavljanje na zapadnoj strani Nove Vesi kod Gupčeve Zvijezde k.br. 1, poslije pješačkog prijelaza nasuprot redovnog taksi stajališta.
 
 
ZONA SREBRNJAK
 
U srijedu  1.11.2023. od 7:30 do 20:00 sati uvest će se slijedeća ograničenja:
- zabrana prometa Bijeničkom od  Laščinske do Srebrnjaka
- jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka, zabrana desnog skretanja iz kružnog toka kod Petrove u Ulicu Srebrnjak, osim za vozila ZET-a,
- zabrana parkiranja na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do Ulice Srebrnjak.
 
 
ZONA MIROŠEVEC
 
Od četvrtka 26.10. do utorka 31.10., te u četvrtak 2.11.2023. godine, od 07:00 do 20:00 sati uvodi se:
- zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i taksi vozila.
           
U srijedu 1.11.2023., od 07:00 do 20:00 sati:
- zatvara se za sav promet Aleja tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka, od Mramornog prilaza do Grižanske ulice, osim za vozila ZET-a. Taksi vozilima i vozilima s posebnom dozvolom nije dozvoljen ulaz
- zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ulice Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do Ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.
 
           
ZONA MARKOVO POLJE
 
Od četvrtka, 26. 10. do utorka 31. 10., te u četvrtak 2.11.2023. od 07:00 do 20:00 sati:
- uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim za vozila ZET-a,
- zabrana parkiranja i zaustavljanja od raskrižja sa Zlatarskom cestom do okretišta redovne linije na istočnom parkiralištu.
 
U srijedu 01. 11. 2023. od 06.00 do 20.00 sati uvodi se:
- zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.
Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima za invalide i vozilima s posebnim dozvolama.
 
 
IZVANREDNA ORGANIZACIJA PRIJEVOZA PUTNIKA
 
Već od četvrtka, 26. listopada do četvrtka 2. studenog prema zonama glavnih gradskih groblja, Mirogoj, Miroševec i Markovo polje,  kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika će prema potrebi biti pojačane s dodatnim kapacitetima.
Na dan 1. studenog, primjenjivati će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima.
 
 
PROMJENE I PRILAGODBE U TRAMVAJSKOM PROMETU
 
U ponedjeljak i utorak 30. i 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema redovnom jesenskom rasporedu rada za radni dan.
U srijedu 1. studenog na blagdan Svih svetih, tramvajski promet na linijama 2, 5,7, 9, 13 i 15 odvijat će se po nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama broj 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja (pojačan sa 25 tramvaja) u odnosu na redovan nedjeljni vozni red te će ukupno prometovati 101 tramvaj.
 
IZVANREDNA ORGANIZACIJA AUTOBUSNOG PRIJEVOZA NA DAN 1.11.2023. 
 
GROBLJE MIROGOJ
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati uspostavljaju se izvanredne autobusne linije broj 199 Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij:
- ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij, obavljat će se na Kaptolu na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija, na Mirogoju ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij,
- izlazak putnika na Mirogoju će se obavljati ispred glavnog ulaza u groblje, a za putnike za Krematorij na stajalištu redovne linije, dok će kod Krematorija biti na izlaznom stajalištu redovne linije, a izlaz putnika na Kaptolu biti će na izlaznom stajalištu redovnih linija,
- izlazak putnika, za smjer iz pravca Krematorija, će se obavljati u Remetskoj cesti kod kućnog broja 1,
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg.
 
Na dan 1.11. 2023. od 8:00 do 20:00 sati redovna autobusna linija broj 105 Kaptol - Britanski trg, mijenja trasu i prometovati će iz smjera grada: Kaptol – Zvonarička - Degenova – Ulica Medveščak - Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a u smjeru grada ide svojom redovnom trasom.
Ulazak  i izlazak putnika, u smjeru Britanskog trga će se obavljati i u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom).
 
Na dan 1.11.2023. do Krematorija, redovne autobusne linije broj 226 Kaptol - Remete - Svetice i 203 Svetice –Vinec - Kaptol se skraćuju, a u slučaju nemogućnosti prolaza linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca. 
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak.
Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.
Ulazak putnika u autobuse na Srebrnjaku obavljat će se u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta, a izlazak putnika obavljat će se na Bijeničkoj cesti, na istočnoj strani raskrižja iste s Ulicom Srebrnjak.
 
 
GROBLJE MIROŠEVEC
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 299 Dubrava – Miroševec:
- ulazak putnika u autobuse u Dubravi obavljat će se u Aveniji G. Šuška (istočna strana kolnika – sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava), a na Miroševcu biti će na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice V. Jurčića
- izlazak putnika u Dubravi obavljat će se na terminalu Dubrava (zapadna strana), a na Miroševcu na Aleji tišine u zoni raskrižja s Žitnom ulicom.
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 206 Dubrava - Miroševec i 210 Dubrava - Studentski grad – Novi Retkovec.
 
 
GROBLJE MARKOVO POLJE
 
Na dan 1.11.2023. od 8:00 do 20:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 298 Dubec - Markovo polje, uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska), u oba smjera:
- ulazak putnika u autobuse na terminalu Dubec obavljat će se na ulaznom stajalištu autobusne linije 274, a izlaz na terminalu Dubec obavljat će se na izlaznom stajalištu redovnih linija. Na Markovom Polju ulaz putnika obavljati će se kod groblja na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a izlaz putnika obavljati će se na sjevernoj strani parkirališta, između groblja Markovo Polje i Aleje mira.
Ulazno stajalište redovne linije 274 privremeno se premješta na ulazno stajalište linija 271 i 272, a ulazno stajalište linije 270 se privremeno premješta na ulazno stajalište linije 273.
 
Na dan 1.11.2023. ukida se redovna autobusna linije broj 267 Dubec – Markovo Polje.
 
PROMJENE I PRILAGODBE U ORGANIZACIJI REDOVNOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZA
 
Od četvrtka 26.10. do utorka 31.10., te u četvrtak 2.11.2023. na snazi će biti redovan promet autobusima uz pojačanja na pravcima prema grobljima.
 
U srijedu 1.11.2023. na redovnim autobusnim linijama primjenjivati će se redovni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.
 
Ukida se postojeće autobusno stajalište na terminalu Dubrava koje koriste prijevoznici  Čazmatrans, Presečki bus, ATP Varaždin i Croatia bus.
Stajalište se premješta na lokaciju u Maksimirsku ulicu kod autokuće Baotić.
 
 
AUTOTAKSI PRIJEVOZ
 
U  utorak 31.10.2023. uvest će se slijedeća ograničenja:
- ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza, a uspostavlja se novo privremeno stajalište ispred mrtvačnice.
- taksi vozila prometovat će na način da s Remetske ceste ulaze na kolnom ulazu sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice i ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika).
- u odlasku s platoa taksi vozila koriste obavezan smjer desno Mirogojska i dalje Mirogojskom prema gradu ili Remetskom prema Krematoriju.
 
U srijedu 1.11.2023.:
- ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza i uspostavlja se novo privremeno stajalište u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru.
- uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Vlaškoj ulici u zoni raskrižja sa Bakačevom ulicom, na način da vozila dolaze iz Palmotićeve Vlaškom do Bakačeve i prije rotora polukružno natrag istom trasom do Palmotićeve
- uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta.
- uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište na Bijeničkoj cesti kod k.kbr. 134.
- ukida se postojeće autotaksi stajalište kod Krematorija
- ukida se postojeće autotaksi stajalište na Oporovečkoj i formira privremeno na R. Kolaka uz sjeverni rub kolnika zapadno od Grižanske ulice.
- ukida se postojeće autotaksi stajalište u Novoj Vesi.

Blaži režim
Stroži režim

 

Privremene regulacije prometa