clanak False

PP Medvednica - evidentiranje posebnog pravnog režima

14.04.2023.
PP Medvednica - evidentiranje posebnog pravnog režima (EPPR) na katastarskim česticama u katastru i zemljišnoj knjizi

Državna geodetska uprava (DGU) projektom „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“,  izradila je geodetsko-tehničku dokumentaciju putem ugovorenih ovlaštenih geodetskih izvoditelja koja je neophodna za evidentiranje posebnog pravnog režima i preduvjet za upis prava prvokupa u službene registre (katastar i zemljišne knjige) unutar granica zaštićenih područja iz kategorije strogi rezervat, nacionalni park i park prirode u Republici Hrvatskoj.
 
Na zahtjev Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za zaštitu prirode, sukladno članku 41. 48. 67. i 87. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (Narodne novine 112/18, 39/22), te članku 127. Zakona o zaštiti prirode (Narodne novine 80/13, 15/18, 14/19, 127/19), na česticama u katastarskim općinama iz nadležnosti Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove: Gornji Stenjevec, Gornje Vrapče, Šestine, Gračani, Mikulići, Markuševec, Čučerje, Planina, Kašina evidentiran je posebni pravni režim: PARK PRIRODE MEDVEDNICA. Ukupno 12840 katastarskih čestica.
Po obavijesti katastra, u tijeku je provedba u svrhu upisa zabilježbe u zemljišnim knjigama, u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu i Zemljišnoknjižnom odjelu Sesvete Općinskog suda u Sesvetama.

Novosti