clanak False

Otvorenje Adria Hotel Foruma

Četvrti Adria Hotel Forum, u zagrebačkom hotelu Sheraton, okupio je preko 300 domaćih i stranih investitora, hotelijera i turističkih djelatnika.
10.02.2016.
Četvrti Adria Hotel Forum, u zagrebačkom hotelu Sheraton, okupio je preko 300 domaćih i stranih investitora, hotelijera i turističkih djelatnika, a tema je bila budućnost turizma te investiranje u turističke atrakcije, s posebnim naglaskom na kvalitetnim hotelima koji su potrebni kako bi se realizirao potencijal.

Kao pokrovitelj Foruma, i u ime grada domaćina, prisutnima se obratio gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo imperativ kvalitetne suradnje na svim razinama kao okidač turističkog, pa tako i gospodarskog razvitka.  Grad Zagreb bilježi rekordnu rast noćenja i turističkih posjeta, po tom smo pitanju prvi u Hrvatskoj, a očekujemo jačanje ovog trenda u budućnosti – rekao je gradonačelnik te najavio dva bitna strateška projekta za Grad, koja su izvan granica metropole, a koja će se na forumu predstaviti sudionicima.Riječ je o turističkim odredištima Savudrija i Duga Uvala u Istri, koji su trenutno u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga i kojima upravlja podružnica Vladimir Nadzor. 

Forum je službeno otvorio predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković koji se složio s gradonačelnikom o jačanju turizma i nastavku tog trenda. Napomenuo je da je Hrvatska prošle godine zaradila 8 milijardi eura od stranih turista te kako je od iznimne važnosti stvoriti sigurnu ulagačku klimu.