clanak False

Odjel za geodetsko-katastarske baze podataka i kućne brojeve

02.08.2024.
Voditeljica Odjela za geodetsko-katastarske baze podataka i kućne brojeve - Blanka Lozo, dipl.ing.geod.
tel: 01 610-0845
e-mail: katastar.podaci@zagreb.hr

- obavlja poslove vezane uz primjenu geoinformacijske tehnologije u postupku uspostave i razvoja sustava za upravljanje geodetsko-katastarskim bazama podataka koje sukladno propisima prikuplja i čuva Ured. Obavljaju se poslovi vezani uz digitalizaciju, obradu rasterskih i vektorskih podataka pri unosu u baze podataka, prostorne analize i statistike podataka, poboljšanja kvalitete i homogenizacije digitalnog katastarskog plana, poslovi pružanja podrške razvoju i predlaganja mjera za unapređenje geoinformacijskog sustava. Obavljaju se poslovi identifikacija u svrhu izrade složenih kartografskih prikaza i izdavanja podataka o identifikacijama bez terenskih radova a u postupcima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za tijela državne uprave i obrada službenih podataka za tijela državne uprave i Grada Zagreba, obrade podataka i izrade prostornih podloga za potrebe Grada i drugih korisnika, te izdavanje podataka i javnih isprava iz katastarskog operata. Obavljaju se i poslovi osnivanja, vođenja i održavanja Registra prostornih jedinica za područje Grada Zagreba, određivanja kućnih brojeva i izdavanja potvrda o kućnom broju, priprema i izrada tehničke dokumentacije za postavljanje ploča za označavanje imena ulica i trgova i kućnih brojeva, kontrola postavljanja ploča za označavanje imena ulica i trgova, stručni i administrativno-tehnički poslovi za potrebe Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Grada Zagreba te se obavljaju i drugi poslovi.

ODSJEK ZA GEODETSKO-KATASTARSKE BAZE PODATAKA
Voditeljica Odsjeka za geodetsko-katastarske baze podataka - Sanja Kolić, dipl.ing.geod.
tel: 01 610-0846
e-mail: katastar.podaci@zagreb.hr
- obavljaju se poslovi vezani uz primjenu geoinformacijske tehnologije u postupku uspostave i razvoja sustava za upravljanje geodetsko-katastarskim bazama podataka koje sukladno propisima prikuplja i čuva Ured. Obavljaju se poslovi vezani uz digitalizaciju, obradu rasterskih i vektorskih podataka pri unosu u baze podataka, prostorne analize i statistike podataka, poboljšanja kvalitete i homogenizacije digitalnog katastarskog plana, poslovi pružanja podrške razvoju i predlaganja mjera za unapređenje geoinformacijskog sustava. Obavljaju se poslovi identifikacija u svrhu izrade složenih kartografskih prikaza i izdavanja podataka o identifikacijama bez terenskih radova a u postupcima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za tijela državne uprave i obrada službenih podataka za tijela državne uprave i Grada Zagreba. Obavljaju se obrada podataka i izrada prostornih podloga za potrebe Grada i drugih korisnika, izdavanje podataka i javnih isprava iz katastarskog operata te se obavljaju i drugi poslovi.

ODSJEK ZA REGISTAR PROSTORNIH JEDINICA I KUĆNE BROJEVE
Voditelj Odsjeka za registar prostornih jedinica i kućne brojeve - Ivica Marković, dipl.ing.geod.
tel: 01 610-0849
e-mail: katastar.podaci@zagreb.hr
- obavljaju se poslovi osnivanja, vođenja i održavanja Registra prostornih jedinica za područje Grada Zagreba, određivanja kućnih brojeva i izdavanja potvrda o kućnom broju, priprema i izrada tehničke dokumentacije za postavljanje ploča za označavanje imena ulica i trgova i kućnih brojeva, kontrola postavljanja ploča za označavanje imena ulica i trgova, stručni i administrativno-tehnički poslovi za potrebe Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Grada Zagreba te se obavljaju i drugi poslovi.