clanak False

Od 20. do 31. svibnja _ DAN GRADA ZAGREBA

Zagrebački gradonačelnik sa suradnicima predstavio bogat kulturno - sportski program u povodu Dana Grada Zagreba. Sve započinje mjuziklom Za dobra stara vremena, a završava dodjelom Nagrada Grada Zagreba i svetkovinom Majke Božje od Kamenitih vrata...

12.05.2010.


Svečanost obilježavanja Dana Grada Zagreba počinje 20. svibnja Markovim sajmom na Trgu bana Jelačića, mjuziklom Za dobra stara vremena u Areni i Zagreb international Blues festivalom u Klubu Sax, a završava 31. svibnja, na sam Dan Grada tradicionalnom dodjelom Nagrada Grada Zagreba na svečanoj sjednici Gradske skupštine i Svetkovinom Majke Božje od Kamenitih vrata. Tih će dana Zagreb biti grad kulture i sporta, a bogat i raznovrstan program zadovoljit će i najzahtjevnije ukuse.

Kako se čulo na današnjem predstavljanju programa u gradskoj upravi novost su javne manifestacije povezane s vaterpolskim prvenstvom, prvi se puta, kao originalna turistička ponuda organizirai veliki plesnjak u centru grada koji će se s motom Plesom protiv nasilja – održavati u Tkalčićevoj, na Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu, Kvatriću i na Zrinjevcu. Uklopit će se tu i Floraart, proslava obljetnice zagrebačkih vatrogasaca i Crvenih koralja...Iz sportskog programa izdvajamo Hrvatski sajam nogometa, Svibanjsku turnir u gimnastici, Croatia karate cup, odbojkaški Trofej Zagreba (m i ž) te 57. Zagiping.

Na predstavljanju programa bio je gradonačelnik Milan Bandić, njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, ravnatelj Koncertne direkcije Davor Žagar, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, savjetnik gradonačelnika Duško Ljuština i predstavnik agencije Pepermint Tomislav Ricov.

PROGRAM 

SPORT