clanak False

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

10.09.2023.
 
BRZA REAKCIJA JE PRESUDNA! Svjetski je dan prve pomoći!
 
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suorganizaciji s Hrvatskim Crvenim križem i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb organizirao je javnozdravstvenu akciju, u subotu, 9. rujna 2023. godine, u vremenu od 9.00 do 12.00 sati na Trgu Petra Preradovića.

Tom prigodom posebno je istaknuto kako spašavanje ljudskih života nije prepušteno samo profesionalcima jer ispravna brza reakcija svakog građanina može biti presudna. Obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći želi se osvijestiti važnost cjeloživotnog učenja o prvoj pomoći jer pružanje prve pomoći i jest zapravo ono što se radi od trenutka kada se nekome nešto dogodi dok ne dođe hitna pomoć. 

Tijekom javnozdravstvene akcije naTrgu Petra Preradovića građani su mogli sudjelovati u pokaznim vježbama te naučiti postupke prve pomoći kao i kardiopulmonalne reanimacije i načina uporabe automatskog vanjskog defibrilatora, a bile su organizirane i radionice prve pomoći za najmlađe.