clanak False

O nama

06.09.2024.
One Stop Shop nastao je kao produkt višegodišnjeg integracijskog djelovanja i sudjelovanja Grada Zagreba u projektima vezanim uz integraciju i inkluziju migranata i izbjeglica u hrvatsko društvo. Upravo je zato jedna od predviđenih mjera u Akcijskom planu Grada Zagreba za provedbu Povelje Integrirajućih gradova za 2023. i 2024. godinu uspostava i otvaranje One Stop Shopa - jedinstvene centralne točke za informiranje tražitelja/tražiteljica međunarodne zaštite, osoba kojima je odobrena međunarodna ili privremena zaštita te stranih radnika/ca s dozvolom za boravak i rad – prva vrsta usluge ovakvog tipa na području Republike Hrvatske.
Predviđeni poslovni prostori za rad One Stop Shopa nalaze se u Zagrebu, Petrinjska ulica 31, (predviđen za zaprimanje stranaka i stalna prisutnost službenika/ca ureda i osobe iz Hrvatskog Crvenog križa) i Petrinjska ulica 73 (predviđen za održavanje radionica, tečaja jezika i sl. u suradnji s organizacijama civilnog društva).
Uz informiranje o svim dostupnim uslugama i pravima koja se nalaze u nadležnosti Grada Zagreba, stranke će moći dobiti i informacije o provođenju i načinu uključivanju i u sve druge integracijske aktivnosti koje provodi Grad Zagreb unutar svog Akcijskog plana. U One Stop Shopu (Centru dobrodošlice) pripremljeni su svi zahtjevi iz upravnih područja, koji će uz pomoć službenika/ca Ureda biti popunjeni i upućeni na kontakt točke – određene osobe iz nadležnih upravnih tijela imenovanih od strane pročelnika/ica.
Također, u prostoru su pripremljeni informativni materijali, brošure i sl. vezani uz prava i obveze iz nadležnosti države, a namijenjeni su korisnicima Centra.