clanak False

Dan pobjede nad fašizmom i obljetnica oslobođenja Zagreba

08.05.2024.
U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred spomenika Put mučeništva u Spomen – parku Dotrščina i tako odalo počast  svim žrtvama fašističkog režima stradalima na mjestu najvećeg masovnog zločina u Zagrebu.

"Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitam Dan oslobođenja Zagreba, kao i Dan pobjede nad fašizmom!Ponosni smo na antifašističke temelje glavnoga grada Republike Hrvatske, nastavit ćemo njegovati tu tradiciju i boriti se protiv bilo kakvog oblika povijesnog revizionizma", naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Uz gradonačelnika, u izaslanstvu su bili i Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine, Rada Borić, zastupnica u Gradskoj skupštini, Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te njezina pomoćnica Suzana Havelka Noršić.

Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe i Dana oslobođenja Zagreba održano je i prigodnim programom Svečane akademije što se održala u KD Vatroslav Lisinski na kojoj se visokim uzvanicima pridružio i gradonačelnik Tomašević.

Gradske vijesti