clanak False

Informacija iz Ureda za prostorno uređenje

29.04.2013.

 RADNIČKA CESTA OD ULICE GRADA VUKOVARA DO HEINZELOVE ULICE

Radnička cesta od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice duljine je 675 m i širine koridora cca 49 – 56 m. Unutar koridora Radničke ceste projektiran je glavni kolnik s obostrano položenim parkirališnim površinama, posebno izdvojena parkirališta duž sjevernog koridora ceste te obostrano nogostupi s biciklističkim stazama.
Glavni kolnik Radničke ceste se sa zapadne strane priključuje na Ulicu grada Vukovara raskrižjem tipa uljev-izljev, a s istočne strane se T-raskrižjem priključuje na Spojnu cestu Heinzelova-Slavonska i preko nje na Heinzelovu ulicu raskrižjem tipa uljev-izljev.
Na Radničkoj cesti je također predviđen priključak Zagrebtower-a, raskrižje s kružnim tokom prometa s Folnegovićevom ulicom, tri priključka parkirališta i priključak Ustanove za hitnu medicinsku pomoć (semaforizirano raskrižje).
Glavni kolnik Radničke ceste sastoji se od dvosmjernog kolnika s po dva vozna traka, svaki širine 3 m, za svaki smjer te obodno obostrano postavljenim trakama za parkiranje pod kutom od 45˚. Ukupno je izvedeno 542 parkirališna mjesta.
Pješačko biciklističke staze izvedene su na vanjskim rubovima novih cestovnih prometnica u širini od 3 m za nogostup te 1,6 m za biciklističku stazu koja je u razini nogostupa.
Raskrižje Radnička cesta – Folnegovićeva ulica - pristupni kolnici parkirališta - „stambeno-poslovna građevina Folnegovićeva-Radnička“ izvedeno je kao raskrižje s kružnim tokom prometa. Raskrižje ima 6 krakova, središnji otok radijusa 10.5 m s provoznim dijelom širine 2 m, unutarnjim polumjerom kružnog toka kolničkog traka 12.5 m i širine voznog traka 5 m. Dva prometna traka glavnog kolnika Radničke ceste se na prilazu kružnom toku svode na jedan.
Kolnik, pješačko-biciklističke staze i parkirališta su označeni horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
U zoni zahvata je u prethodnim fazama od instalacija položen plinovod, vodovod, dio DTK i elektroenergetskih instalacija. Također je izgrađen kolektor. Tijekom rekonstrukcije i proširenja Radničke ceste izgrađen je sustav oborinske odvodnje prometnice, javna rasvjeta, semaforska kanalizacija te dio DTK i elektroenergetske instalacije (srednjenaponske, niskonaponske i 110 kV) u južnom pojasu koridora Radničke ceste.
Cijela zona zahvata je i hortikulturno uređena. Zasađeno je cca 200 novih stabala, 800 m2 novih površina pod grmljem i 7600 m2 novih travnatih površina.
Ujedno je kompletno rekonstruirano postojeće dječije igralište u zoni raskrižja sa Ulicom grada Vukovara.
Projekt proširenja i rekonstrukcije Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice izradila je tvrtka „INŽENJERSKI PROJEKTNI ZAVOD” d.d..
Predmetne radove izvodile su tvrtke „HIDROCOMMERCE” d.o.o., „MONTEL” d.o.o., „ELICOM” d.o.o., „PEEK PROMET” d.o.o., „SIGNAL SISTEM” d.o.o., „GIP PIONIR” d.o.o. i „HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA” d.d..
Nadzor nad izvođenjem radova su provodile tvrtke „KOPIMA” d.o.o., „MGV” d.o.o., „PROJEKTNI BIRO NAGLIĆ” d.o.o., „ARAUCARIA” d.o.o., „INSTITUT IGH” d.d. i „JURCON PROJEKT” d.o.o..
Ukupna vrijednost izvedenih radova je cca. 30.000.000,00 kn.