clanak False

Info o događanjima

19.04.2017.

 

 

Otvoren nacionalni EE Info centar

 

U sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt), u Zagrebu je 4. studenog 2009. svečano otvoren Nacionalni infocentar energetske efikasnosti.

Nacionalni EE Infocentar, smješten u Zelinskoj 4, predstavlja središnje mjesto za besplatno informiranje građana o energetskoj efikasnosti.

Na otvorenju, prisutne goste pozdravili su Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj, Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Igor Raguzin, načelnik Odjela za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba te Zoran Bogunović, voditelj projekta za marketing, komunikaciju i razvoj partnerstva UNDP-a.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP), Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš, već četiri godine zaredom zajednički uspješno provode EE projekt.

Nacionalni EE Infocentar djelom ispunjava jedan od bitnih ciljeva EE projekta – poticanja razvoja tržišta energetski efikasnih proizvoda i usluga, kako bi ti proizvodi bili što dostupniji informiranim i educiranim krajnjim korisnicima.

Nacionalni EE Infocentar opremljen je zahvaljujući 19 renomiranih tvrtki – partnera projekta koji se odlikuju visoko-kvalitetnim energetski efikasnim proizvodima i sustavima. Uz njihovu suradnju i financijsku potporu, građani Zagreba dobili su mjesto gdje se mogu obratiti za stručni savjet, dobiti informacije koje i kakve uređaje kupiti, što učiniti kako bi uštedjeli te kolike će biti uštede.

 

U prostoru Nacionalnog EE Infocentra djeluje i besplatna infolinija (0800 200 170) na kojoj na upite građana odgovaraju energetski savjetnici EE projekta koji ujedno pružaju informacije o proizvodima i tehnologijama izloženima u EE Infocentru.