clanak False

Gradska plinara Zagreb-Opskrba i nakon 1. listopada ostaje najveći opskrbljivač plinom kućanstava u Zagrebu

30.09.2024.
„Gradska plinara Zagreb-Opskrba i nakon 1. listopada 2024. godine ostaje najveći opskrbljivač plinom kućanstava u Zagrebu, a po količinama plina i najveći u Republici Hrvatskoj“, objavio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi.

Naime, već sada je preko 150,000 građana odlučilo ostati kupcima Gradske plinare Zagreb-Opskrba (GPZO).

„Radi se o preko 2/3 ciljanih kupaca, što je više od polovice svih kupaca na području Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića. Treba naglasiti da ugovori još stižu i podaci se još obrađuju pa će konačne brojke biti još i veće“, dodao je gradonačelnik Tomašević.
Gradska plinara Zagreb-Opskrba ponudu je poslala na 220,000 adresa svojih dosadašnjih kupaca, od ukupno njih 290,000 na opskrbnom području. „Izostavili smo 70,000 kupaca jer se među njima nalazi oko 40,000 mikro potrošača, odnosno praznih stanova, i oko 30,000 neplatiša s većim dugovanjima, odnosno onih koji imaju dugove veće od 500 eura“, pojasnio je gradonačelnik Tomašević.

„Zahvaljujem građanima Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića bez čijeg povjerenja ovakav rezultat ne bi bio moguć. To povjerenje ćemo svakako opravdati“, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević zahvalio je i radnicima GPZO-a i Zagrebačkog holdinga koji su uložili velike napore da u kratkom roku izvedu složen logistički poduhvat.

Podsjetimo, nakon što je odlukom HERA-e krajem svibnja opskrba plinom u javnoj opskrbi u Gradu Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću pripala Međimurje plinu te je krajem kolovoza HERA odredila cijenu plina za sljedeću plinsku godinu, Gradska plinara Zagreb-Opskrba građanima je ponudila cijenu plina u tržišnoj opskrbi nižu za 10 centi po MWh od cijene u javnoj opskrbi.

Gradske vijesti