clanak False

Gradonačelnik Tomašević otvorio peti vrtić u svom mandatu

18.06.2024.
Danas su u Ivanjoj Reci gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet otvorili novi područni objekt Dječjeg vrtića Zrno.

„Nakon otvorenih vrtića u Kašini, Sesvetama, Odranskom Obrežu i Sesvetskoj Selnici ovo je peti otvoreni vrtić u našem mandatu. Krupnim koracima radimo na ostvarenju cilja da svako zagrebačko dijete ima svoje mjesto u vrtiću“, izjavio je gradonačelnik Tomašević, podsjetivši da je Zagreb grad s najnižom cijenom vrtića.

Trenutno su u tijeku radovi na devet vrtića, a pokrenuta je i druga generacija investicija. „U rujnu ćemo otvoriti vrtiće u Gajnicama, Studentskom gradu, na Žitnjaku i u Sesvetskom Kraljevcu“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Podsjetila je i da je prošle godine Gradska skupština usvojila Akcijski plan za inkluzivno obrazovanje kojem je cilj uključiti djecu s teškoćama u razvoju u redovne programe vrtića.

“U ovom će vrtiću od nove pedagoške godine, boraviti stotinjak djece u pet odgojnih skupina o kojima će skrbiti 15 novozaposlenih djelatnika. Vrijednost radova i opremanja vrtića je oko 4,4 milijuna eura, a cjelokupan iznos je financiran iz Gradskog proračuna”, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

„Osim proširenja kapaciteta, brinemo i o zadržavanju njihove cjenovne pristupačnosti, unapređenju materijalnih prava i uvjeta rada zaposlenika te podizanja kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja u cijelosti“, dodao je gradonačelnik Tomašević. Plaće i materijalna prava u gradskim su vrtićima veći za 38% u odnosu na 2021. Također, zaposleno je skoro 600 dodatnih radnika u odnosu na prošlu godinu. „Nastavljamo razgovore sa sindikatima s ciljem dodatnih unapređenja materijalnih prava i uvjeta rada u vrtićima“, zaključio je gradonačelnik te dodao da predškolske ustanove broje gotovo 7000 zaposlenih.

Otvorenjem ovog područnog objekta i područnog objekta na Žitnjaku koji će biti otvoren u rujnu moći ćemo upisati svu djecu u s tog upisnog područja. 

Gradske vijesti