clanak False

Gradonačelnik Tomašević na konferenciji "Future Tense"

15.05.2024.
Veliki infrastrukturni projekti koji na konkretan i relativno brz način poboljšavaju svakodnevni život i poslovanje najveća su vrijednost koju gradovi mogu dati svojim građanima. Na njima je velika odgovornost, mnogi misle čak i veća nego same države. O tome kakva je odgovornost gradova i koliko mogu napraviti bez, često sporog i inertnog državnog aparata, na konferenciji Future Tense govorili su gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i gradonačelnik Grada Bjelovara Damir Hrebak.

Gradonačelnik Tomašević kazao je kako je među njegovim kolegama iz Europske unije aktualna debata o tome trebaju li gradovi imati izravan pristup europskim fondovima, jer sada sve ide preko države.

„Ove godine podignuli smo iznos za digitalizaciju s 10 na 25 milijuna eura. Dosad smo digitalizirali upise u vrtiće, zatim stipendije, a uskoro ćemo i upise u domove za stare i nemoćne. Želimo da sve bude maksimalno transparentno“, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je spomenuo i velike infrastrukturne projekte poput Paromlina, Kranjčevićeve, Doma sportova, proširenja tramvajske pruge, kao i ideje o proširenju kampusa Borongaj.


Gradske vijesti