clanak False

Edukativna izložba „Hrvojeve zgode u zaštiti vode!“

18.02.2020.
U utorak, 18. veljače 2020. u ZgForumu otvorena je izložba edukativnih slikovnica o očuvanju voda: „Hrvojeve zgode u zaštiti vode!“ – partnerski projekt Grada Zagreba i Hrvatskih voda!
 
Radi se o zajedničkoj izložbi Grada Zagreba i Hrvatskih voda, čiji je cilj podizanje svijesti i interesa šire javnosti o očuvanju voda. Hrvatske vode već niz godina rade na osvještavanju javnosti, poglavito djece i mladih, o zaštiti voda, a ovim projektom, zajedno s Gradom Zagrebom, žele skrenuti pažnju naših sugrađanki i sugrađana na ovu važnu temu.
 
Izložbu je otvorila gđa. Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, a o ovoj vrijednoj suradnji na otvorenju govorili su i predstavnici Hrvatskih voda: gospodin Zvonko Marenić, direktor Vodnogospodarskog odjela za gornju Savu, te gospođa Marija Vizner, iz Služba za odnose s javnošću, Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda.
Osim predstavnika različitih ureda Grada Zagreba i njihovih partnera, izložbu su u velikom broju posjetila i djeca iz Osnovne škole „Jure Kaštelana“ iz Zagreba sa svojim pedagoginjama i odgajateljicama. Događanje je uveličala i prisutnost maskote kornjače Hrvoja, koji je razveselio sve prisutne, a posebno mališane te podsjetio kako zajedničkom suradnjom i podizanjem svijesti o vodama možemo educirati buduće naraštaje da na odgovoran način koriste prirodno blago koje nam je povjereno te tako donose pozitivne promjene i mijenjaju svijet u kojem živimo.
 
Ulaz na izložbu je besplatan, a možete je razgledati u prostoru ZgForuma, Gajeva ulica 27, svakim radnim danom od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati. Izložba će biti otvorena do konca ožujka ove godine.