clanak False

Započela izgradnja škole u Ježdovcu, 19. školskog objekta u mandatu ove Gradske uprave

18.07.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević položio je danas kamen temeljac za gradnju nove područne škole u Ježdovcu koja će djelovati u sklopu Osnovne škole Lučko. Radi se o izgradnji već 19. školskog objekta u mandatu ove gradske uprave, što je nezapamćeno ulaganje u škole u povijesti Grada Zagreba.

„Jedna od najljepših stvari u poslu gradonačelnika je kada možemo započeti radove i otvoriti neku od odgojno-obrazovnih ustanova. Otvorili smo već 17 školskih objekata, gradimo još dvije škole, a do kraja godine počet ćemo radove na još četiri. U tri godine mandata, u izgradnju, dogradnju i obnovu vrtića i škola uložili smo više od 250 milijuna eura, što je ogroman iznos“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Radovi su započeli rušenjem dotrajalog objekta izgrađenog još prije 66 godina, a nova škola imat će 4 učionice, kuhinju, blagovaonicu, prostor polivalentne namjene i sve druge potrebne prostore. Vrijednost investicije je nešto više od 2 milijuna eura, a omogućiti će jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak.

Osim radova na školi u Ježdovcu, u tijeku je izgradnja i OŠ Jakuševec, a do kraja ove godine očekuje se početak radova na izgradnji nove Osnovne škole Horvati i Osnovne škole Lanište, obnovi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića na Šalati, te dogradnji Osnovne škole Borovje.

Gradske vijesti