clanak False

Zamjenik Korlaet primio zagrebačke državne prvake s natjecanja školskih sportskih društava

03.07.2024.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet primio je zagrebačke državne prvake s natjecanja školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2023./2024. Na predstavljanju uspjeha sportaša učenika osnovnih i srednjih škola nazočili su kapetani ekipa i učenici sa svojim mentorima uz predsjednika Školskog sportskog saveza Grada Zagreba Peru Markića i glavnog tajnika Školskog sportskog saveza Grada Zagreba Darija Franjića.
 
„Vi ste  perjanice zagrebačkog školskog sporta i prvaci na hrvatskim školskim natjecanjima. Veselim se upoznati svakog od vas ponaosob i vidjeti prezentaciju o školskom sportskom savezu, odnosno o vašim uspjesima i rezultatima. Grad Zagreb ulaže puno u školski sport, povećavamo ulaganja u školske dvorane i trenere“ istaknuo je zamjenik Korlaet.
 
Predsjednik Markić zahvalio se u ime cjelokupnog Školskog sportskog saveza Grada Zagreba i u ime svih prisutnih rekavši: „ova tradicija koja se već treći puta organizira govori koliko je školski sport važan Gradu Zagrebu. Na tom tragu nadam se da će i potpora koju dobivamo kroz ove godine biti sve veća što pokazujete i nadamo se da će Grad Zagreb i u budućnosti prepoznati tu važnost školskog sporta i nastaviti davati potporu u svakom pogledu kako bi ga zajednički razvijali u dobrom smjeru“.
 
U savez je učlanjeno 215 školskih sportskih društava unutar grada Zagreba. U prošloj godini sveukupno je kroz programske cjeline nastupilo skoro 2300 ekipa s nešto manje od 46 000  učenika.
 
Sportski program za učenike iznimno je važan jer se preko njega prožima zajednički interes školskoga i sportskog sustava u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je promicanje zdravog stila života, koji je na razini Europske unije prepoznat kao jedan od ključnih izazova, unapređenje zdravoga i kreativnog načina života učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Gradske vijesti