clanak False

Zamjenik Korlaet na Danu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije

21.10.2024.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas je sudjelovao na svečanom obilježavanju 105. godišnjice kemijsko-inženjerskog studija i Dana Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

„Uvidom u studijske programe i istraživačko-razvojna područja FKIT-a, jasna je važnost ove struke u svakodnevnom životu, ali i u funkcioniranju grada: od pripreme vode za piće i obrade otpadnih voda preko uređaja vezanih uz energetske uštede do novih tehnologija poput uplinjavanja i zelenog vodika. Alumni ovog fakulteta imaju izuzetno važnu ulogu u oblikovanju funkcionalnijeg, čišćeg i zdravijeg grada“, istaknuo je zamjenik Korlaet čestitavši studentima i profesorima 105. godišnjicu.

U sklopu programa su dodijeljene i nagrade najboljim studentima, a najboljoj studentici Ekoinženjerstva Pameli Bubaš nagradu je dodijelila Vodoopskrba i odvodnja, podružnica Zagrebačkog Holdinga.

Svečano događanje odvilo se u obnovljenoj zgradi Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije čija je obnova sufinancirana sredstvima Europske unije iz Fonda solidarnosti Europske unije i Mehanizma za oporavak i otpornost. Zgrada je otvorena u studenom prošle godine.

„Potres je bio velika nevolja, ali i prilika za obnovu i modernizaciju značajnih zgrada našega grada. Sveukupno 42 zgrade fakulteta su obnovljene ili u obnovi. Grad Zagreb je imao 207 projekata obnove, od čega više od pola čine vrtići i škole.“, naveo je zamjenik Korlaet.

Gradske vijesti