clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i ove se godine pridružio sudionicima biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana

21.06.2024.
Danas je sudionike tradicionalne biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana ispred zgrade Gradske uprave dočekao i simboličnom zajedničkom vožnjom ispratio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

 „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana posvećen je svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Kroz tih 500 kilometara koji povezuju hrvatske i slovenske gradove sudionici nas povezuju u odavanju počasti svim žrtvama. Na ovogodišnjoj Karavani sudjeluje 30 biciklista, a vozit će u tri etape: 1. Vukovar – Đurđevac, 2. Đurđevac – Samobor i 3. Samobor – Ljubljana, što predstavlja izniman izazov“, rekao je zamjenik Korlaet u kratkom druženju prije nego je karavana nastavila svoj put prema Samoboru.
 
„Put prijateljstva“ jedan je od najvećih i najvažnijih projekata koji povezuje grad Vukovar sa slovenskom metropolom Ljubljanom, a održava se u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana, uz pomoć Saveza hrvatskih društava Slovenije, jubilarni 20. put.
 

Gradske vijesti