clanak False

Zamjenik gradonačelnika Korlaet primio je sudionike i organizatore XIII. Ultramaratona Vukovar - Srebrenica

05.07.2024.
U povodu obilježavanja 29. obljetnice genocida u Srebrenici, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet primio je danas u zgradi Gradske uprave sudionike i organizatore tradicionalnog Ultramaratona Vukovar – Srebrenica. Ultramaraton se održava po 13. put u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.  

Zamjenik Korlaet je istaknuo kako Grad Zagreb podržava rad Vijeća i njihove projekte, a kao jedan od najznačajnijih izdvojio je Ultramaraton Vukovar – Srebrenica.

„Ovo je utrka humanitarnog karaktera koja se trči u dužini 227 kilometara kroz pet etapa. Grad Zagreb će i dalje biti partner ovakvim događanjima i podržavat ćemo rad Vijeća i u budućim projektima“, rekao je zamjenik Korlaet. Dodao je kako će Grad Zagreb 10. srpnja kao i svake godine, postaviti svjetlosnu projekciju cvijeta „Sjećanje“ na zagrebačkim fontanama. “Bijela boja latica predstavlja stradanje nevinih ljudi, a zelena u središtu cvijeta predstavlja nadu, 11 latica cvijeta simbolizira dan tragedije 11. srpnja 1995.“, rekao je. 

Zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Adis Keranović je zahvalio domaćinima na pokroviteljstvu i prijemu te istaknuo da je cilj ove tradicionalne manifestacije sjećanje na nemila događanja u ne tako davnoj prošlosti te konačno rješavanja pitanja nestalih osoba.

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica održava se od 2012. u terminu od 6. do 10. srpnja, u spomen na žrtve genocida u „UN-ovoj zaštićenoj zoni“ Srebrenice, žrtve Vukovara i sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995. u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Gradske vijesti