clanak False

Zagrebački holding zapošljava nove radnike, te ulaže u vozila, strojeve i opremu

29.01.2024.
U cilju unaprijeđenja kvalitete komunalnih usluga u Zagrebu, Zagrebački holding je tijekom 2023. godine pokrenuo val investicija u nova zapošljavanja operativnih radnika i poboljšanje uvjeta rada postojećih radnika, te kupnju vozila, strojeva i opreme. Ovakav zamah u ulaganjima postao je moguć nakon što je prethodno uspješno provedeno restrukturiranje i smanjen broj administrativnih radnika.
 
Tijekom 2023. godine, u odnosu na 2022. godinu, broj operativnih radnika u podružnicama Čistoća, Zagrebačke ceste i Zrinjevac povećan je za 239 radnika, a natječaji su stalno u tijeku, uz visok odaziv. Naime, primjenom novih prava iz kolektivnog ugovora potpisanog početkom 2023. godine, prosječna neto plaća je u Zagrebačkom holdingu porasla za 24,7%. Komunalnim radnicima (NKV, 1. grupa složenosti posla) je u 2023. neto mjesečna plaća s uključenim neoporezivim dodacima porasla 35,7%, s 713 EUR na 968 EUR. U taj mjesečni neto iznos nije uključen prijevoz, prekovremeni, smjenski rad ili rad nedjeljom i vikendom, te također nisu uključeni iznosi božićnice, uskrsnice i regresa.
 
Što se tiče investicija, u Čistoću je stiglo 7 novih vozila od ukupno 41 naručenih, a ove godine se pokreće natječaj za još 33 vozila. Uskoro dolazi 10 novih čistilica za pranje i čišćenje cesta, a u 2024. se planira nabava još 37 takvih strojeva. U podružnici Zrinjevac je tijekom 2023. nabavljeno 20 novih kosilica, ove godine ih dolazi još 39, a u postupku nabave su 4 traktora i 15 kamiona grajfera. Podružnica Zagrebačke ceste tijekom 2024. nabavlja 50 teretnih vozila, više specijalnih vozila i građevinskih strojeva, čime će se u potpunosti obnoviti flota za održavanje prometnica. Isto tako, u 2023. godini pokrenuta je obnova osobne zaštitne opreme za sve radnike Zagrebačkog holdinga, s ciljem da pored zaštitne uloge ima i bolju funkcionalnu ulogu u smislu kvalitete i udobnosti.
 
Nakon godina zanemarivanja, Zagrebački holding napokon posluje pozitivno i u mogućnosti je sustavno ulagati u uvjete i organizaciju rada, kao i u mehanizaciju i opremu, kako bi Zagrepčanima osigurali kvalitetnije komunalne usluge”, istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Gradske vijesti