clanak False

Vrapče dobiva novu tržnicu do kraja godine

10.08.2024.
Nakon više desetljeća gradi se nova tržnica u Zagrebu, u Vrapču. Radove je ovaj tjedan obišao zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, u društvu voditelja podružnice Tržnice Zagreb Marina Rončevića i predsjednika Vijeća gradske četvrti Donata Radasa.
 
„Izgradnja nove zgrade započela je prije pet mjeseci, i trajat će još četiri. Radi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina, kada su otvorene tržnice na Jarunu i Savici”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Korlaet. 
 
Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura, a planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci. Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine od oko 500 m2.
 
„Novi objekt prostirat će se na sjevernoj strani vrapčanskog parka koji će ovom izgradnjom dobiti reprezentativniji obod”, istaknuo je Korlaet.
 
Zgrada je organizirana u dvije zone: sjeverni dio tržnice sadrži lokale, poslovne prostore te prateći servisni dio za organizaciju rada tržnice. Južni dio tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama za prodaju voća, povrća i drugih namirnica. U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno mjesto, stubište, dizalo i wc za vanjske korisnike. Predviđeno je i pet vanjskih parkirnih mjesta. Uz prodajni dio, na istočnom dijelu zgrade naći će se i ugostiteljski lokal s natkrivenom terasom.
 
Gradske tržnice objekti su od vitalnog značaja za gradske četvrti. Ima ih dvadeset i njima upravlja Holdingova podružnica Tržnice Zagreb. Uz potpuno novu zgradu tržnice u Vrapču, trenutno se izvode ili pripremaju veći radovi investicijskog održavanja, kao što su popravci štandova, tendi, krovova i liftova, na tržnicama Trešnjevka, Dolac, Utrine i Prečko.

Gradske vijesti