clanak False

Ulaz u obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej danas i sutra besplatan za sve posjetitelje

12.10.2024.
Nakon što je ovaj tjedan svečano otvoren nakon obnove, Hrvatski prirodoslovni muzej od danas je otvoren za sve posjetitelje, uz besplatan ulaz danas od 14h do 19h, a sutra između 11h i 19h.

„Pozivam sve građane da posjete ovaj gradski muzej kao mjesto koje spaja znanost i prirodoslovlje s jedne, te kulturu i umjetnost s druge strane. Novi stalni postav, moderan i interaktivan, stoji uz bok europskih i svjetskih prirodoslovnih muzeja”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, pozivajući građane da se u to i sami uvjere. 

Podsjetimo, nakon višegodišnjih intenzivnih radova i investicije od 31,6 milijuna eura, muzej je svečano otvoren ovaj tjedan. Novi stalni postav, obogaćen multimedijskim rješenjima i interaktivnim sadržajima, posjetiteljima će na cjelovit način interpretirati muzejski fundus iz mineraloških, geoloških, paleontoloških, paleoantropoloških, zooloških i botaničkih zbirki te im približiti raznolikost živog i neživog svijeta, odgovarajući im na pitanje što je život i kako je nastao.

Obnova i dogradnja muzeja je financirana iz EU fondova s nešto manje od dvije trećine ukupnog iznosa, te proračuna Grada Zagreba s jednom trećinom sredstava, a dio je financiran i iz državnog proračuna.
 

Gradske vijesti