clanak False

Svečanim koncertom Zagrebački solisti obilježili 70. obljetnicu ansambla

25.02.2024.
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je održan svečani koncert u povodu 70. obljetnice postojanja našeg najpoznatijeg ansambla klasične glazbe u svijetu – Zagrebačkih solista. Među brojnim visokim uzvanicima koncertu je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik Tomašević tom je prigodom kazao kako mu je čast i zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju 70. obljetnice ansambla Zagrebačkih solista, jednog od najdugovječnijih komornih ansambala na svijetu, koji u svome nazivu, na ponos našega grada i cijele Hrvatske, pronosi ime grada Zagreba.

„Još od 1953., kad su Zagrebački solisti osnovani u okviru Radija Zagreb, vođeni velikim majstorima, solisti su održali preko 4000 koncerata, što je doista impresivna brojka. Upravo ovdje, prije samo nekoliko mjeseci, obilježili smo 50. obljetnicu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, međutim Zagrebački solisti imaju dva desetljeća dužu i bogatiju povijest i tradiciju“.

 „Gradska uprava ove je godine povećala programska sredstva za kulturu dva i pol puta, što se odrazilo i na veću podršku Zagrebačkim solistima. Grad Zagreb će vas i dalje podržavati, a ja znam da će te vi to zagrebačkoj publici, ali i publikama diljem Hrvatske i svijeta, višestruko vratiti“, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomašević čestitavši solistima njihov 70. rođendan.

Na obljetničkom koncertu Zagrebački solisti ugostili su svjetsku violinističku zvijezdu – Juliana Rachlina. Njegova briljantna virtuoznost i iznimna muzikalnost uveličali su koncert.

Gradske vijesti