clanak False

Otvorena preuređena Športska gimnazija

09.05.2011.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je rekonstruirani objekt Športske gimnazije u Selskoj cesti 119, opremljen za nastavu za 273 učenika u 13 razreda i tako je nakon 17 godina ta gimnazija prestala biti podstanarom.

Preuređenjem zgrade dobiveno je deset klasičnih učionica, četiri specijalizirane i tri učionice za izbornu nastavu, športska dvorana s dvama trim-kabinetima od 500 četvornih metara, višenamjenska dvorana te zajedničke prostore za nastavnike, uredske prostore i popratne sadržaje. Za namještaj i opremu prostora grad je osigurao 895.243,20 kuna s PDV-om te za opremu teretane još oko 70 tisuća kuna.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da su u “zadnjih desetak godina, koliko kormilare zagrebačkim brodom, učinili mnogo, ali da neće stati dok ne završe još pet preostalih škola koje nažalost rade u tri smjene”.

Predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač poželio je da još puno vrhunskih i darovitih sportaša prođe kroz tu školu, a ravnatelj gimnazije Slobodan Matković istaknuo je kako je Športska gimnazija 17 godina provela u podstanarstvu na Kineziološkom fakultetu i zadnja četiri mjeseca prošle godine boravila kao gost u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn.

Istaknuo je da su u njihovim klupama sjedili svjetski prvaci i hrvatski olimpijci, a sada sjedi Ivan Capan, nositelj zlatne medalje na Olimpijskim igrama mladih. Matković je čestitao bivšoj učenici Marini Sumić, osvajačici srebrne medalje na svjetskom prvenstvu u tekvondou, koja je nazočila svečanosti s Ivanom Brkljačić i Igorom Čerenšekom.