clanak False

Službenici gradske uprave primili predstavnike medija iz Ukrajine

18.09.2024.
Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj i predstavnici više gradskih ureda primili su predstavnike medija iz Ukrajine te predstavnike Europske klimatske zaklade (ECF). Cilj sastanka bila je razmjena dobre prakse iz područja održivosti, prometa i mobilnosti, prostornog i urbanog planiranja te obnove.

Ukrajinski novinari izabrali su Grad Zagreb za posjet zbog iskustva vezanog uz obnovu nakon potresa i energetsku obnovu, u kojima su važnu ulogu imala i sredstva Europske unije. Podsjećamo, Grad Zagreb je prošle godine povukao oko 150 milijuna eura iz EU sredstava što je 5 puta više novca nego je ikad povučeno za vrijeme prethodne uprave.

Gosti sastanka pohvalili su brzinu s kojom je Grad Zagreb dovršio brojne projekate obnove, poput škola, cesta i drugih javnih zgrada.

U sklopu studijskog posjeta Zagrebu, predstavnici ukrajinskih medija i Europske klimatske zaklade obići će i nedavno obnovljenu Gimnaziju Tituša Brezovačkog te Gornjogradsku gimnaziju gdje su radovi na cjelovitoj obnovi pri kraju.

Gradske vijesti