clanak False

Radovi na izgradnji nove ambulante u Gračanima privode se kraju

26.07.2024.
Gradilište područne ambulante Gračani Doma zdravlja Zagreb – Centar, obišli su danas zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović te ravnatelj Doma zdravlja Ino Protrka, u pratnji izvođača i arhitekata.
 
Radovi u vrijednosti od preko 2 milijuna eura, privode se kraju, a u tijeku je dovršenje pročelja, interijera i prilaznih cesta. Otvorenje nove ambulante očekuje se potkraj rujna.
 
“Izgradnjom ove nove ambulante dobiva se bolja dostupnost i bolja kvaliteta usluge što će podići zdravstveni standard za oko 20 000 sugrađana ovog dijela grada”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Građanima će na 400m² na raspolaganju biti ordinacije opće medicine, patronažne i stomatološke ordinacije, te pedijatrijska i ginekološka ordinacija.
 
Ambulanta se gradi po projektu tima Njirić plus arhitekti koji su osvojili prvu nagradu na urbanističko-arhitektonskom natječaju.
 
„Ambulanta u Gračanima projektirana je tako da zdravstvenu uslugu učini humanijom i ugodnijom. Zgrada nije tek funkcionalni zdravstveni objekt već ugodni, domestificirani ambijent koji su arhitekti stoga nazvali Vila A(mbulanta). Od malog pristupnog trga, preko niza čekaonica projektiranih poput dnevnih boravaka do ozelenjenog okoliša, ova ambulanta želi biti dio infrastrukture grada u širem smislu” dodao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.



Video možete preuzeti OVDJE.
 

Gradske vijesti