clanak False

Programe Zagrebačkih kvartova kulture posjetilo više od deset tisuća Zagrepčana

11.10.2024.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Prvo izdanje Zagrebačkih kvartova kulture je tijekom lipnja, srpnja i rujna obišlo sedam zagrebačkih kvartova i sugrađanima omogućio direktan susret s kazalištem, suvremenim cirkusom, koncertima i filmovima. Program je započeo u lipnju u Novom Jelkovcu koncertom Zagrebačke filharmonije, a ukupno je bilo uključeno sedam kvartova: Novi Jelkovec, Sveta Klara, Malešnica, Siget, Gajevo, Srednjaci i Ravnice. Projekt je organizirao Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture uz podršku Grada Zagreba.
 
U sklopu programa održano je više od 60 raznovrsnih događanja u kojima je sudjelovalo oko 250 izvođača, dok je projekt svojim prisustvom podržalo više od deset tisuća posjetitelja. Svi programi za posjetitelje su bili besplatni.
 
"Ideja ovog projekta je da povećamo dostupnost kulture i umjetnosti u svim dijelovima grada, i tijekom ovog ljeta doista su stanovnici kvartova u vlastitom susjedstvu imali prilike za direktne susrete s kazalištem, suvremenim cirkusom, koncertima i filmovima", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević dodavši kako su odaziv i reakcija publike pokazatelj važnosti nastavka i širenja ovakve inicijative.
 
Projekt će ponovno krenuti na otvorenim prostorima zagrebačkih kvartova u travnju iduće godine. Planira se povećati na 12 kvartova, od čega će 10 biti novih kvartova među kojima će biti Klaka, Vrbani i Lanište, a program će se ponoviti u Novom Jelkovcu i  Malešnici.

Sve informacije o projektu dostupne su na www.kvartovikulture.hr.

Gradske vijesti