clanak False

Proglašeni pobjednici natjecanja vatrogasne djece i mladeži Grada Zagreba

20.04.2024.
Danas su u Zagrebu proglašeni pobjednici Kviza natjecanja vatrogasne djece i mladeži na kojem su sudjelovale čak 123 ekipe iz Zagrebačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava s oko 850 članova djece i mladeži. Radi se o najbrojnijem natjecanju u zadnjih 20 godina.
 
Nagrade je uručio Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, koji je izrazio zadovoljstvo i ponos brojnošću mladih natjecatelja kao zalogom za uspješni nastavak tradicije dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zagrebu i Hrvatskoj.
 
„Kad god je neka nevolja, bila ona oluja, potres, prometna nesreća ili intervencija na stambenoj zgradi ili objektu kulture, vatrogasci su uvijek prvi na licu mjesta, prvi spremni pomoći. Ponosan sam na sve natjecatelje, kao i na sve dobrovoljne i profesionalne vatrogasce koji su stup sustava civilne zaštite u Gradu Zagrebu”, rekao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Luka Korlaet.
 
Vatrogasna zajednica Grada Zagreba broji preko 2.000 pripadnika djece i mladeži, a cijeli sustav vatrogastva u Zagrebu ima oko 10.000 članova s rastućim interesom za vatrogastvo.

Gradske vijesti