clanak False

Prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom Grad Zagreb posebnu je pažnju posvetio prijevozu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju kroz organiziranje i provođenje prijevoza specijalnim kombi vozilima koji je za korisnike besplatan.

Provođenje prijevoza povjereno je Zagrebačkom holdingu d.o.o., podružnica Zagrebački električni tramvaj.

Trenutno je na raspolaganju 17 kombi vozila, deset za prijevoz osoba s invaliditetom  i sedam za prijevoz djece s teškoćama u razvoju. Korištenje prijevoza specijalnim kombi vozilom regulirano je određenim pravilnicima.

 

 

a) Prijevoz djece s teškoćama u razvoju specijalnim kombi vozilima

Prema Pravilniku o obavljanju prijevoza djece s teškoćama u razvoju, prijevoz djece s teškoćama u razvoju organizira se sa svrhom uspostavljanja linijskog prijevoza djece s teškoćama u razvoju od mjesta njihovog stanovanja ili lokacija u njihovoj blizini do vrtića i osnovnih škola na području Grada Zagreba i natrag.

Prijevoz vozilom prema ovom Pravilniku mogu koristiti isključivo djeca s s teškoćama u razvoju s teškim motoričkim smetnjama.

 

b) Prijevoz osoba  s invaliditetom specijalnim kombi vozilima

Na osnovu Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom, prijevoz može koristiti isključivo osoba s invaliditetom koja se kreće u invalidskim kolicima i osoba s teškim motoričkim smetnjama.

 

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 01/6101-236.