clanak False

Potpisani sporazumi kojima se otvara put ka izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir

21.02.2024.
Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija potpisali sporazum oko izgradnje novoga gradskog stadiona Maksimir
 
 
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša potpisali su danas dva Sporazuma kojima se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor oko zemljišta na kojemu se nalazi stadion Maksimir, pokrenut još 1997. godine.
 
„Danas je bitan dan jer je nakon čak 27 godina riješen imovinsko-pravni spor. Vjerujem da se upravo zbog nerješavanja ovog spora nije išlo na izgradnju novog stadiona, nego na rekonstrukciju koja nikad nije dovršena. Ponosan sam da se ovaj spor riješio u mandatu ove gradske uprave“ – poručio je gradonačelnik Tomašević.
 
Sporazumima se otvara put ka izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir. Sporazum između Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske je u prosincu 2023. usvojila Gradska skupština Grada Zagreba. Nakon ovog sporazuma više nema pravnih prepreka za izgradnju novog maksimirskog stadiona.
 
„Pokazali smo da se i najteži problemi mogu riješiti u korist građana Zagreba i Hrvatske. Grad Zagreb u ovom trenutku izrađuje studiju izvodljivosti koja će definirati prateće sadržaje uz sami stadion, koji će omogućiti komercijalnu održivost investicije. Smatramo da se stadion može izgraditi primarno privatnim kapitalom, bez sudjelovanja novca iz gradskog proračuna. Dovršetak studije očekujemo kroz nekoliko mjeseci nakon čega slijedi javni urbanističko-arhitektonski natječaj za najbolje rješenje organizacije ovog prostora. U konačnici, javnim natječajem će se također birati i privatni investitor za stadion i prateće komercijalne sadržaje“ - zaključio je gradonačelnik Tomašević.

 

Gradske vijesti