clanak False

Polaganje vijenca u povodu 54. obljetnice smrti Većeslava Holjevca

11.07.2024.
Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, zajedno s članovima obitelji Holjevac, položilo je vijenac i svijeću na grobnicu Narodnih heroja na Gradskom groblju Mirogoj u povodu 54. obljetnice smrti Većeslava Holjevca.

"Velika mi je čast da kao gradonačelnik Zagreba polažem vijenac velikom zagrebačkom gradonačelniku Većeslavu Holjevcu. Njegova vizija Novog Zagreba te izgleda novih naselja što se tiče prostora i zelenila nešto je čime se vodimo i u novom Generalnom urbanističkom planu, kako bi zaustavili prekomjernu gradnju te kako bi imali dovoljno javnih i društvenih sadržaja u svakom naselju i kvartu", istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"O tome koliko je Holjevac bio značajan, velik i omiljen najbolje govori činjenica da je jedini zagrebački gradonačelnik kojem je podignut spomenik", naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Kći nekadašnjeg gradonačelnika, Tatjana Holjevac, istaknula je da je Holjevac bio najmlađi gradonačelnik te da danas baštinimo mnogo toga što je napravio u to vrijeme. Ove godine je i sedamdeseta godišnjica od odluke Gradske skupštine o gradnji Novog Zagreba, dodala je Tatjana Holjevac.

Gradske vijesti