clanak False

Počinje obnova Doma sportova

10.07.2024.
Grad Zagreb u petak započinje s radovima na obnovi Doma sportova koji zbog dugogodišnjeg neulaganja i velikih oštećenja u potresu zahtijeva cjelovitu rekonstrukciju. 

„Izuzetno nam je važno obnoviti Dom sportova kao ključnu sportsku infrastrukturu Grada Zagreba, za koji sredstva u potpunosti osiguravamo iz gradskog proračuna. Obnova zgrade izgrađene sedamdesetih godina prošlog stoljeća bit će vrlo složena, jer je u potresu pretrpjela teška konstrukcijska i druga oštećenja“, najavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

U prvoj fazi rekonstrukcije i sanacije Doma sportova obuhvaćena je sanacija dvorana 1,3 i 4 te uklanjanje postojeće krovne konstrukcije koja ne zadovoljava uvjete mehaničke otpornosti i stabilnosti, ojačanje potrebnih greda i stupova, izvedba nove čelične krovne konstrukcije i novi pokrov. Ugovorena vrijednost radova je oko 30 milijuna eura s rokom izvođenja od 18 mjeseci.

Za drugu fazu radova, koja se odnosi na rekonstrukciju dvorane 2, izrađeni su glavni projekti i ishođena je građevinska dozvola. U tijeku je izrada izvedbenog projekta i troškovnika radova, nakon čega može pokrenuti javna nabava za izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova na drugoj fazi je 6 milijuna eura, uz rok izvođenja radova od 6 mjeseci. U trećoj fazi predviđa se kompletna energetska obnova zgrade kao i cjelovito uređenje interijera.

„Grad Zagreb ulaže ogromna sredstva u razvoj i unapređenje sportske infrastrukture na području grada, a obnova Doma sportova jedan je od strateških projekata“, dodao je gradonačelnik Tomašević, napomenuvši kako ovo nije jedini strateški projekt na kojem traju radovi. Naime, već su u tijeku radovi na društveno-kulturnom centru Paromlin, a uskoro kreću i radovi na bazenu Špansko te na izgradnji nove ceste i tramvajske pruge u Sarajevskoj ulici.

Gradske vijesti