clanak False

Počeo Zagreb Classic 2024.

23.06.2024.
Na Trgu kralja Tomislava, na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama, sinoć je otvoreno sedmo izdanje festivala "Zagreb Classic".
 
U koncertu "Filmska klasika" u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem dirigenta Valentina Egela, zajedno s brojnim sugrađanima i posjetiteljima našega grada uživao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.
 
„I ovo ljeto Zagreb sugrađanima i posjetiteljima grada nudi niz kulturnih događanja, počevši s vrhunskim događajem za sve ljubitelje klasične glazbe, Zagreb Classicom. U jedanest dana trajanja, na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava, djela hrvatskih i svjetskih glazbenika izvodit će renomirani glazbenici koji su nastupali na mnogim svjetskim pozornicama. Svi koncerti su besplatni“, kazao je gradonačelnik Tomašević i pozvao sve Zagrepčanke, Zagrepčane i posjetitelje da budu dio ove glazbene priče koja iz godine u godinu doprinosi promociji i prepoznatljivosti našeg grada posebice u području kulture.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je kako na ovogodišnjem izdanju Zagreb Classica nastupaju svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe.

Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost - dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput Čarobne frule, W.A. Mozarta i Šišmiša, Johanna Straussa mlađeg.

Šest koncertnih programa počinju u 21:00 sat, dok će tri programa početi u 20:30 sati. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.
 
Festival Zagreb Classic održava se u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i partnera te označava početak bogatog kulturnog zagrebačkog ljeta.
 

Gradske vijesti