clanak False

Počeo Festival svjetla 2024.

20.03.2024.
Svečano otvorenje Festivala svjetla Zagreb održalo se sinoć ispred Hrvatskog državnog arhiva na Trgu Marka Marulića. Festival, kojim se najavljuje proljeće u gradu, otvorio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.
 
„Pozivam sve da izađu na ulice grada, uživaju u trgovima i povijesnim zgradama koji se u narednih pet dana mogu vidjeti u nekom novom ruhu“, rekao je gradonačelnik Tomašević posebno  izrazivši zadovoljstvo što je ove godine u prvom planu Festivala zaštita okoliša i energetska učinkovitost te borba protiv klimatskih promjena.
Tako instalacije na vrlo dojmljiv i impresivan način poručuju važnost očuvanja prirode kao koraka ka boljoj budućnosti. Najavljeno je i kako će se  u subotu u 20:30 sati Festival svjetla simbolično ugasiti na 15 minuta i time pridružiti akciji Sat za planet Zemlju.
Dobrodošlicu na Festival zaželjele su i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te  direktorica WWF Adria  Dunja Mazzocco Drvar.
 
 
Festival će biti otvoren do 24. ožujka od 18 do 23 sata, a ulazak na sve programe je besplatan. Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.
 

Gradske vijesti