clanak False

Počela obnova platoa u Ulici Sv. Mateja u Dugavama

16.08.2024.
U brojnim zagrebačkim naseljima druge polovice 20. stoljeća možemo naići na platoe između zgrada, svojevrsne odignute trgove, ispod kojih se nalaze garaže i spremišta. Ima ih tridesetak i većina ih je - uslijed višedesetljetnog neodržavanja - u lošem stanju.

Novom gradskom Odlukom o održavanju platoa predviđeno je ulaganje u njihovu obnovu, a rangiranje je provedeno sukladno jasnim kriterijima (broj i značaj sadržaja/lokala koji ga omeđuju, stanje/funkcionalnost platoa, pristupačnost/otvorenost javnosti, broj stanovnika koji mu gravitira).

Predviđena je obnova dva do tri platoa godišnje, za što će se sredstva osigurati u proračunu Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove. Obnova platoa u ul. Sv. Mateja ugovorena je za 956 tisuća eura, s rokom izvedbe od 8 mjeseci.

Radove je ovaj tjedan obišao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u pratnji pročelnika Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove Stanka Kordića. “Uvjereni smo da će ova kvartovska mjesta okupljanja i druženja ovom našom intervencijom postati ljepša i ugodnija. Mislimo ukinuti mogućnost parkiranja, posaditi novo bilje u žardinjere te opremiti plato suvremenom urbanom opremom” rekao je zamjenik Korlaet.

Video navedenih radova pogledajte ovdje.

Gradske vijesti