clanak False

Otvoreno jubilarno 10. izdanje manifestacije Dvorišta

13.07.2024.
Sinoć je u dvorištu Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj ulici 10 otvoreno jubilarno 10. izdanje manifestacije Dvorišta. Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld. 
 
"Jako mi je drago da sam ovdje na otvorenju 10. izdanja manifestacije Dvorišta, koja mi je jedna od najdražih manifestacija u Zagrebu zato što ove skrivene dragulje na Gornjem gradu, kroz ovu manifestaciju, mogu vidjeti mnogi građani i turisti. Posebno je impresivno da se sa svakim izdanjem manifestacije pronađu neka nova dvorišta koja će posjetitelji vidjeti po prvi put", rekao je gradonačelnik Tomašević te čestitao organizatorima i pozvao sve građane i turiste da posjete ovu manifestaciju u narednih 12 dana, da uđu u dvorišta i zaljube se u njih.
 
Nakon otvorenja obišli su nekoliko lokacija ovog jedinstvenog kulturno-turističkog projekta koji je nastao s ciljem oživljavanja neiskorištenih potencijala Gornjeg grada i obogaćivanja turističke ponude Zagreba. 
 
Ovogodišnje izdanje Dvorišta trajat će od 12. do 23. srpnja, a posjetitelji će imati priliku zaviriti u 10 gornjogradskih lokacija. 
 
Više informacija o lokacijama ovogodišnjeg izdanja Dvorišta te programu manifestacije pronađite na stranicama događanja.
 

Gradske vijesti