clanak False

Otvoren Zagrebački obrtnički sajam

24.01.2024.

Upoznaj struku i živi od svojih ruku!

Danas je otvoren dvodnevni Zagrebački obrtnički sajam uz prisustvo gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta.

U izjavi medijima, gradonačelnik je istaknuo kako je uspjeh Zagrebačkog obrtničkog sajma evidentan upravo zbog povećanog upisa učenika u obrtničke i strukovne škole, te će ga iz tog razloga Grad Zagreb i nadalje podržavati. Dodao je i kako su obrtnička zanimanja i dalje deficitarna, iako su radnici vrlo traženi te podsjetio kako Grad upravo za takva zanimanja osigurava učeničke stipendije. „Obrtnici su ti bez kojih nema obnove ni izgradnje grada, ni jedan grad ne može funkcionirati bez obrtnika“, rekao je gradonačelnik Tomašević. „Iznimno sam ponosan na ovaj uspješan projekt i baš zato osobno dolazim svake godine“.

Sajam obrtničkih zanimanja i škola održava se deveti put pod motom „Upoznaj struku i živi od svojih ruku!“ u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet okupljenim učenicama i učenicima je poručio kako je Sajam pravo mjesto za dobivanje svih potrebnih informacija u ovom razdoblju njihovih velikih životnih odluka.

Cilj ovog Sajma koji se održava uz potporu Grada Zagreba je promocija obrtničkih zanimanja među učenicima osnovnih škola kako bi se povećao njihov interes za obrtničkim zanimanjima.
Ovogodišnje osmašice i osmaši, njih više od 5.500 s područja Zagreba i Zagrebačke županije, imaju priliku posjetiti štandove 22 srednje strukovne škole, te upoznati, vidjeti i isprobati različita zanimanja.

Između ostalih su na sajmu bili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, direktorica Zagrebačkog Velesajma Renata Suša, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i drugi.
 

Gradske vijesti