clanak False

Otvoren postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije nove škole u Gornjoj Kustošiji

17.08.2024.
Grad Zagreb je početkom kolovoza pokrenuo Natječaj za izradu projektne dokumentacije za izgradnju područnog objekta Osnovne škole za učenike od 1. do 8. razreda.
 
„Predvidjeli smo modernu školsku zgradu s 11 učionica, jer stanovnici Kustošije već 25 godina čekaju novu zgradu škole. Sada je to postalo i nepohodno budući je riječ o obiteljskom naselju koje se širi i razvija“,  istaknuo je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.
 
Nova područna škola bruto površine 2890 m² koja će niknuti na lokaciji dotrajale stare škole, za ukupno 224 učenika imat će sve prostore potrebne za provođenje cjelodnevne škole, uključujuću specijalizirane učionice, školsku knjižnicu s čitaonicom, višenamjenske prostore, samostalnu kuhinju, jednodijelnu sportsku dvoranu s pratećim sadržajima, vanjske prostore i vježbališta. 
 
Objekt će imati i integrirane visokoučinkovite sustave korištenja obnovljivih izvora energije sukladno smjernicama za zelenu gradnju kao što su niskotemperaturno podno grijanje, ventilacija s povratom topline, solarna elektrana na krovu, sustav za prikupljanje i korištenje kišnice te napredne sustave automatizacije.
 
„Nužno je da osiguramo prostorne uvjete za jednosmjenski rad kao i provođenje programa cjelodnevne škole. S obzirom da stari idejni projekt koji je predviđao školu s radom u dvije smjene, izrađen 2018. godine, nije zadovoljavao nove nacionalne standarde, krenuli smo u izradu novog projekta“, pojasnila je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika.
 
Financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije osigurana su u Proračunu Grada Zagreba za ovu godinu.

Gradske vijesti