clanak False

Otvoren FISU Svjetski forum Zagreb 2024.

27.08.2024.
Danas je na svečanosti u Studenskom domu Stjepan Radić otvoren Svjetski forum Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU), događaj koji se održava svake dvije godine s ciljem promoviranja sveučilišnog sporta. Ovogodišnji Svjetski forum okuplja više od 250 sudionika iz 48 zemalja, što ga čini najvećim do sada. Forum je prestižni događaj koji okuplja ključne dionike iz međunarodne sportske zajednice, gospodarstva i politike kako bi se promovirao sveučilišni sport i poticala međunarodna suradnja među studentima. Glavna tema ovogodišnjeg foruma je "Sveučilišni sport: Stvara bolji svijet".

Tijekom pet dana trajanja foruma, sudionici će unutar kompleksa Studentskog doma moći sudjelovati na predavanjima i raspravama te se natjecati na sportskim terenima Kineziološkog fakulteta i studentskog doma. Prisutne je, u ime Grada Zagreba, pokrovitelja Foruma i grada domaćina, pozdravio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je istaknuo kako je velika čast i zadovoljstvo što je Zagreb domaćin ovog globalnog foruma na kojem su se okupili svjetski stručnjaci iz raznih područja sporta.

"Zagreb je grad sporta, kako vrhunskog tako i rekreativnog, školskog i sveučilišnog. Kontinuirano ulažemo u hardver - infrastrukturu, ali i u softver - ljude i programe, klubove i saveze. Sveučilišni sport u Zagrebu ima dugu tradiciju, koja je kulminirala 1987. godine sa Sveučilišnim sportskim igrama, za koju su izgrađeni brojni objekti ali i značajno unaprijeđena komunalna infrastruktura. Nastojimo graditi na ovim tekovinama", izjavio je zamjenik Korlaet.

Pored pokroviteljstva ovogodišnjeg foruma u iznosu od 65 tisuća eura, za sudionike i goste je Grad osigurao i besplatno korištenje javnog prijevoza i prijevoz žičarom Sljeme te tri autobusa za besplatan prijevoz sudionika.

Gradske vijesti