clanak False

Održana manifestacija "Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba"

29.09.2024.
Zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet, posjetio je 11. "Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba" na Trgu Nikole Šubića Zrinjskog. Ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba kroz bogat program predstavlja multikulturnost i multietničnost našega Grada.

"Izuzetno nam je važno da u vremenu kada su nesigurnost, sukobi i nerazumijevanje sveprisutni, mi danas ovdje slavimo upravo suprotno – jedinstvo i zajedništvo. Ovaj grad oblikovali su ljudi različitih nacija – Austrijanci, Nijemci, Židovi, Talijani… i naravno, Hrvati. Njihov rad i vizija utkali su se u arhitekturu koja danas krasi Zagreb, čineći ga gradom bogate kulturne baštine i jedinstvene ljepote”, izjavio je zamjenik Korlaet te prigodno otvorio manifestaciju.

Na i oko paviljona na Zrinjevcu, 16 nacionalnih zajednica predstavilo je svoje tradicionalne običaje, nošnje, folklorno i glazbeno stvaralaštvo, te izdavaštvo i tiskovine. Posjetitelji su također imali priliku uživati u raznim autohtonim jelima pripremljenima prema originalnim receptima. 

Gradske vijesti