clanak False

Održana 31. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba

06.03.2024.
Na danas održanoj 31. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeća Grada Zagreba, na razdoblje od godine dana, za novog predsjednika GSV-a izabran je predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Mirko Budimir.

Uz odabir novog predsjednika, na sjednici se raspravljalo o Programu poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva, prije njegovog upućivanja u javnu raspravu.

„Radi se o vrlo kvalitetnom Programu u koji su svi socijalni partneri unijeli svoje prijedloge. Očekujemo da će, nakon javne rasprave, Gradska skupština usvojiti ovaj Program na dobrobit svih mikro, malih i srednjih poduzetnika grada Zagreba“,  rekao je predsjednik Budimir.

„Grad Zagreb je u ovogodišnjem Proračunu povećao sredstva potpore obrtima, malim i srednjim poduzetnicima za oko 220 posto. Tako je u 2023. iznos za potpore iznosio 1,7 milijuna eura, dok je ove godine povećan na 5,5 milijuna eura. Nakon što se usvoji ovaj Program, slijedi niz provedbenih pravilnika, a zatim i same potpore“, rekla je zamjenica gradonačelnika i potpredsjednica GSV-a Danijela Dolenec.

Gradske vijesti