clanak False

Obrtnička komora Zagreb obilježila 30 godina postojanja

30.09.2024.
Danas je u Starogradskoj vijećnici održana svečanost kojom je Obrtnička komora Zagreb obilježila 30. obljetnicu rada i postojanja. Na svečanosti su dodijeljene nagrade OKZ uz prigodni prateći glazbeni i audiovizualni program, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Čestitavši članovima i svim obrtnicima ovu jubilarnu obljetnicu, gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako je Obrtnička komora Zagreb tijekom 30 godina predanog rada postala ključna podrška zagrebačkim obrtnicima i čuvar bogate obrtničke tradicije ovog grada.

„Grad Zagreb je spreman ulagati daljnje napore u poticanje, razvoj i jačanje obrtništva, poticanje otvaranja novih obrta, ali i što bolju integraciju obrtništva u novim tržišnim uvjetima“, poručio je gradonačelnik. Dodao je da je obrtništvo pokretač lokalne ekonomije, da doprinosi zapošljavanju i inovacijama te kako posebno veseli da iz godine u godinu raste broj obrta, ali i interes mladih za obrtničkim zanimanjima.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar je naglasio kako obrtništvo ima dugu tradiciju u Zagrebu te da predstavlja temelj gospodarskog razvoja i očuvanja kulturne baštine. "Komora podržava, zastupa i promiče interese zagrebačkih obrtnika, osiguravajući im stručno usavršavanje i podršku u poslovanju. Ona igra vitalnu ulogu u očuvanju obrtničke tradicije te poticanju razvoja novih zanata i poduzetničkih inicijativa u Zagrebu".

Uzvanici su nakon svečanosti posjetili Galeriju Kristofor Stanković gdje je postavljena izložba "Čuvari tradicije: Obrtnički alati i običaji", posvećena starim obrtničkim zanatima i alatima.

Uz gradonačelnika Tomaševića i predsjednika OKZ-a Trojnara, svečanosti su prisustvovali i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović te brojni uzvanici i gosti.

Gradske vijesti