clanak False

Obnovljena sportska dvorana OŠ Otok, dio investicijskog vala od 20 milijuna eura iz gradskog proračuna u školske sportske dvoran

25.06.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, posjetio je danas Osnovnu školu Otok u Zagrebu, kako bi obišao novouređene sportske dvorane u školi. U obilasku su mu se pridružili i zamjenici gradonačelnika, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

“Cilj nam je značajno unaprijediti sustav sporta, sportsku infrastrukturu, te školski i amaterski sport. Upravo zato, veliki fokus stavili smo na izgradnju, dogradnju i sanaciju školskih sportskih dvorana, kojih je u ovom mandatu realizirano već deset, a ove godine radimo još četiri. Ukupno ćemo za 14 školskih sportskih dvorana u ovom mandatu iz proračuna izdvojiti oko 20 milijuna eura”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Radi se o dogradnji dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, obnovi dvorana OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića i OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok i OŠ Mladost. Uz to, trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica te Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića, a do kraja ove godine započet ćemo i s radovima na sanaciji dvorane OŠ Ive Andrića te OŠ Sesvetski Kraljevec.

Gradonačelnik je istaknuo i da uskoro kreće obnova Doma sportova, izgradnja bazena u Španskom, uređenje ŠRC Luka, izgradnja nove žičare crvenog spusta, rekonstrukcija Kranjčevićeve, a usporedno s njom i realizacija novog maksimirskog stadiona.

“Školski sport izuzetno je važan za razvoj djece i mladih, stoga osim infrastrukture ulažemo i u klubove i saveze. Rebalansom ćemo ovaj mjesec povećati proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 na 25 milijuna eura, povećali smo sredstva za plaće trenera, u svibnju smo raspisali natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta u kojem smo utrostručili sredstva u odnosu na prošlu godinu, a po prvi put krećemo i sa sportskim pilot projektima koje će sportski savezi provoditi s učenicima i učenicama u školama”, istaknula je zamjenica Danijela Dolenec.

Gradske vijesti